U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardappel-preiquiche met pancetta

20 min bereidingstijd
35-40 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Gekruide partjes (450 g) 
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart 
  • 1 el olijfolie 
  • 150 g pancetta (dikke plak), in blokjes 
  • 600 g prei, in ringen 
  • 4 eieren 
  • 125 g ricotta 
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt 
  • Quiche- of taartvorm (24 cm doorsnede), ingevet

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Stapel de plakjes deeg op en rol ze samen uit tot een ronde deeglap van 30 cm doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg. 
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de blokjes pancetta in 3 minuten knapperig uit. Schep de prei erdoor en bak nog 5-6 minuten tot de prei zacht en gaar is. 
  • Klop intussen in een ruime kom de eieren los. Meng met de ricotta en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper. 
  • Verdeel de bevroren aardappelpartjes met de prei en pancetta over de deegbodem. Schenk het ei-ricottamengsel erover. 
  • Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de quiche uit de oven nog 5 minuten rusten, dan wordt de structuur steviger en kun je ‘m makkelijker aansnijden.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 665 kcal
  • 33 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 57 g koolhydraten
  • 32 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 3,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen