Aardappel-preiquiche met pancetta
20 min bereidingstijd
35-40 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Stapel de plakjes deeg op en rol ze samen uit tot een ronde deeglap van 30 cm doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de blokjes pancetta in 3 minuten knapperig uit. Schep de prei erdoor en bak nog 5-6 minuten tot de prei zacht en gaar is.
- Klop intussen in een ruime kom de eieren los. Meng met de ricotta en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de bevroren aardappelpartjes met de prei en pancetta over de deegbodem. Schenk het ei-ricottamengsel erover.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de quiche uit de oven nog 5 minuten rusten, dan wordt de structuur steviger en kun je ‘m makkelijker aansnijden.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 665 kcal
- 33 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 57 g koolhydraten
- 32 g eiwit
- 8 g vezels
- 3,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen